Dolar2.12842.1322
Euro2.94112.9464
Kutlu Doğum Haftası

•
Resulullah (s.a.v.) Efendimiz “Din samimiyettir” buyurmuştur. Bunu ihlâs olarak da ifade edebiliriz. Efendimiz tebliğ ettiği dinin, zorla, menfaat beklentisiyle, takdir ve minnet beklentisiyle değil, içinden gelerek, sadece Allah’ın rızasını gözeterek iyi niyet ve ihlâsla yaşanmasını istemiştir. Bu şekilde Allah’ın emirlerini yerine getirmek yasaklarından kaçınmak dinde samimiyettir. Samimi Müslüman, çok bilgili olmasa da ibadetlerinde ve yaşantısında bazı hatalar yapsa da tövbe kapısının daima açık olması sebebiyle Allah’ın rızasını kazanabilecektir.
22.04.2014
HZ. PEYGAMBER VE SAMİMİYET Kutlu Doğum Haftası Her yıl Kutlu Doğum Haftası ülkemiz ve dış temsilciliklerimizde heyecanla beklenen bir hafta olarak kutlanıyor.Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından belirlenen bir konu ilim adamlarımız tarafından toplumumuzun önemli kesimi ile camilerimizde ve camilerimizin dışında büyük bir heyecanla takip ediliyor.Her yıl belirlenen konu gündemi aylarca meşgul ediyor, bu maksatla başta kamu kurum ve kuruluşlarını, esnaf, hastanelerde yatan hastalar ve ev ziyaretleri yapılmak suretiyle haftanın ruhuna uygun çalışmalar yapılıyor.
10.04.2014
Ümmetine çok düşkün olan Allah Rasulü, yaşadığı kutlu zaman dilimi boyunca hep ümmetini düşünmüş; dünya ve ahirette ümmetini saadete götürecek yolları tebliğ ederek hem de aşkın temsili ile bil fiil göstermiştir,
17.01.2014
Ekonomi kitaplarında tüketim “insan ihtiyaçlarının doğrudan doğruya karşılanması için mal ve hizmetlerin faydasından yararlanmaktır” şeklinde tarif edilir. İnsan yaşamını devam ettirebilmek için bir taraftan üretmek bir taraftan da tüketmek zorundadır. Bu bir gerçek… Ancak insan bu ekonomik faaliyetlerinde tamamen serbest midir? Alırken satarken insanı yönlendiren unsurlar nelerdir? Dinimiz tüketim konusunda bir ölçü getirmiş midir? Bu sorulara cevap arayalım.
30.12.2013
Öğrenmek (okumak) her insanın tabi hakkıdır. Yemek, içmek,hava teneffüs etmek nasıl bir ihtiyaç ise; öğrenmek de aynı şekilde tabi olan bir ihtiyaçtır ve hakdır. İnsan etrafını ve cereyan eden olayları önce merak eder daha sonra etrafını ve cereyan eden olayları öğrenmek ister. Vesile ile okuyarak tahlilini yapar, bilgi hasıl olur ve onu öğrenir.
28.10.2013
Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de Tevbe suresi 24. Ayetin ‘de şöyle buyurur: “(Ey Muhammed) De ki; Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, fesada uğramasından korktuğunuz ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, Peygamber’inden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez.” Bu ayet-i kerime ile Yüce Allah Müslümanlara Allah rasulünü sevmenin ne kadar önemli olduğunu bildirmektedir. Babalarınız, oğullarınız diye saydıkları şeyler dünyalıktır ve geçicidir. Ancak devamlı olan Allah Rasülünün bizlere gösterdiği yol ve O’nun sevgisidir. Ayrıca Yüce Allah, Allah ve Rasülünün sevgisi üzerine başka sevgileri koyanların sonunun iyi olmadığını bu ayette Müslümanlara bildirmektedir. Allahu Teâlâ “Habibim” dediği Rasülünün sevilmesine o kadar önem vermektedir.
17.04.2013
Gelin şekilci detayları boş verelim. Caminin kendisini baştan düşünelim. Hangi kubbede ne tür mukarnas kullanıldığına, kubbenin çapına, minarenin sayısına, uzunluğuna, şerefe adedine takılırken, neleri gözden kaçırıyoruz? İslam’la bugün müşerref olsaydık, bugünün malzemeleriyle, anlayışıyla, ihtiyaç ve beğenisiyle nasıl bir mescit inşa ederdik; gelin onu arayalım!
31.12.2012

Mekke-i Mükerreme (Kabe) den Canlı Yayın

Medine-i Münevvere (Ravza) dan Canlı Yayın

Sitemize Sadece Müftülüğümüz Personeli Üye Olabilir