Dolar2.12212.1260
Euro2.88812.8933

Mbsts–Yeterlilik İmtihanlarına Hazırlık ve Soru Bankası

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesi uyarınca görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla; Görev (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel) veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri ile yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyenler, hac ve umre hizmetlerinde (Müftü, Vaiz ve Eğitim Merkezi Öğretmenleri hariç) din görevlisi olarak görevlendirileceklere yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı personeli için Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) ve Stajyer Vaizlik, Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlilik yazılı 19 Mart 2011 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Sınav arifesinde sınavlara yönelik gerek sanal alem ,gerekse yayın evleri tarafından çeşitli kitap ve sorular personelimizin hizmetine sunuldu.

Görevli bir kardeşimizin sınavlara yönelik hazırlamış olduğu Konu anlatımlı Mbsts–Yeterlik İmtihanlarına Hazırlık ve Soru Bankasını, siz değerli takipçilerimizin istifadesine sunuyor, çalışmayı yapan  hocamıza emeğini , görevli kardeşlerimizle paylaşma isteğinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmanın ticari anlamda kullanılmaması hususunda hassasiyetinizi rica ediyorum.

MBSTS Konu Anlatımı ve Soru Bankası                                        Cevap Anahtarı

18 nisan 2010 Diyanet A

18 nisan 2010 Diyanet B